Läs Åland runt sommaren 2019

Delta i stadsbibliotekets läsutmaning!

Ett trevligt sätt att uppleva Åland på är att läsa böcker som utspelar sig här. Gata för gata följer vi huvudpersonerna genom Mariehamns centrum i romanen Jakthistorier. På Kökar utspelar sig en ruggig sjörövarhistoria i boken Kedjans hämnd. Det sägs att den har verklighetsbakgrund. I den burleska berättelsen Fångtransport nr. 86 får vi följa med fångvaktaren Gustav Gustavsson från Tosarby på hans road trip med häst och kärra från fastlandet över Åland till Stockholm. I hans kärra sitter en dödsdömd fånge. I fängelset i Kastelholm sitter Lisbeta och väntar på domen i Carina Karlssons högaktuella roman Märket. Och är det månne någonstans i den åländska skärgården som Sandvargen bor?

Läs en bok eller flera som utspelar sig på Åland. Du har hela, sköna sommaren på dig att läsa! Du hittar läsförslag på bibliotek.ax
För att söka böcker kommunvis skriv till exempel läs Åland runt Föglö eller läs Åland runt Vårdö o.s.v.

Skicka in din läsrapport senast 31 augusti 2019 så är du med i utlottningen av ett presentkort på lunch för två på Stallhagen. Tröstpriser lottas också ut.
Om du läser fler böcker skriver du en ny läsrapport för varje bok.
Klicka på knappen DELTA längst ned för att komma till läsrapporten, eller hämta en blankett till pappers från Mariehamns stadsbibliotek.

Du hittar också läsförslag på vår karta Åländska romaner.